Home Zvířata Hospodářská zvířata Skot Dexter, miniskot, minikrávy
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Dexter, miniskot, minikrávy

Plzeňský kraj
24. 12. 2016 - 17:08
Dohodou
Prodávající

Popis

Prodám mladého býka zakrslého plemene dexter-nejmenší evropské plemeno skotu. Dlouhonohý, oboustranně po plemenných rodičích, narozen 14. 4. 2016.

Povahově klidný, zvyklý na lidi (i děti), ovce, koně, drůbež... Zvyklý na běžný plot, ohradník i uvázání k pastevnímu kolíku. Bezproblémový.

K plemeni např:
http://www.chovzvirat.cz/zvire/3500-plemeno-s kotu-dexter/

Plemeno dexter se vyznačuje klidným temperamentem, nenáročností, přizpůsobivostí a dobrou konverzí živin. Zvířata mají vzhledem ke své hmotnosti relativně velkou plochu paznehtů a tudíž je toto plemeno velmi vhodné pro spásání vlhkých a podmáčených luk, které nedevastuje tak, jako jiná masná plemena. Má-li dostatek potravy a přístřešek, dokáže přežít i v těch nejnepříznivějších podmínkách. V některých státech se používají inseminační dávky býků dexter pro inseminaci méně rozvinutých jalovic. Telení je vždy bezproblémové, telata jsou velmi vitální a kříženci v dospělosti dosahují 7/8 velikosti matky.Krávy mají vynikající mateřské vlastnosti. Těžké porody se vyskytují jen velmi vzácně a telata zaujmou svou vitálností téměř bezprostředně po porodu (rodí o hmotnosti 15 - 25 kg). Jedná se o velmi rané plemeno, jalovice mohou zabřeznout již ve stáří 15 - 18 měsíců.
Zvířata jsou dlouhověká, ve stádě nejsou výjimkou krávy schopné reprodukce až do 20 let věku. Plemeno je velmi mléčné a telata dosahují vysokých odstavových hmotností.
Plemeno dexter dosahuje jatečné hmotnosti velmi brzy, maso má výbornou chuť, kvalitu i mramorování. Voli mohou bez příkrmu (pouze na pastvě) dosáhnout porážkové hmotnosti ve věku 20 - 24 měsíců s hmotností JUT v rozsahu 145 - 220 kg (výtěžnost i více než 56 %).
Cena: dohodou
Tel. 603338239

Dexter, miniskot, minikrávy

Zavřít Zavřít
Prodávající
Michal Kulawiak
Vaše e-mailová adresa
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!